Groering

Beschermd wonen en steunpunt voor senioren

Informatie

Groeiring in haar huidige vorm is in 1989 ontstaan na een verbouwing van de toenmalige kleuterschool tot een wooncomplex met het doel beschermde huisvesting te bieden aan senioren.

 

Het gebouw is gelijkvloers ingedeeld met 10 woonappartementen bereikbaar via een centrale ingang een grote ontvangstruimte met enkele tafels en

stoelen en een biljarttafel een recreatieruimte in het centrale gedeelte voor

bijeenkomsten tot ca. 40 personen en een spreekkamer.

 

De woonappartementen, welke worden verhuurd en beheerd door de wooncoöperatie Mooiland, hebben een eigen voordeur, een tuintje en een buitenberging. Gegadigden kunnen in aanmerking komen voor een appartement mits zij staan ingeschreven bij deze wooncoöperatie.

 

Met het in gebruik nemen van het wooncomplex is tevens een stichting opgericht met de naam “De Groeiring Stichting Beschermd Wonen met Steunpunt voor Senioren”. De oorspronkelijke naam van de Stichting is in 2020 verandert in Stichting De Groeiring Vinkel om een betere aansluiting te geven aan de gebruikelijke roepnaam. Het bestuur van de stichting organiseert activiteiten voor de bewoners en de senioren van het kerkdorp Vinkel, die voldoen aan de doelstelling van de stichting.

——————————————————————————————————————

Activiteiten

 

 

       1e maandag van de maand van 12.00 tot 13.30 uur; Eetpunt

            (Vanwege de coronacrisis zijn de activiteiten tot nader bericht niet             mogelijk)

 

Elke 1e maandag van de maand kunt u in de recreatiezaal met een 20-tal gasten in een gezellige sfeer deelnemen aan een smakelijke maaltijd, die iedere maand in een ander menu wordt opgediend door een aantal vrijwilligers. Wilt u meer informatie of deelnemen aan dit smakelijk uitje neem dan contact op met onze cöordinator Sjaan van Leijden, tel.: 073-5322095.

 

        Dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur Activiteitencentrum o.l.v. Sint Jozefoord (Vanwege de coronacrisis zijn de activiteiten tot nader bericht niet mogelijk)

Op dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur komen de deelnemers steeds graag en maken dan ook dankbaar gebruik van een voormiddag van gezellig samenzijn met dorpsgenoten onder een goede begeleiding van Everdine Voets van St. Jozefoord, samen met onze vrijwillige dames. We doen ons best regelmatig wat leuke dingen te doen, zoals het bezoek aan de Heemkundevereniging in De Den, wat gezellig was, maar ook veel leuke herinneringen opriep.

                                                           

Hebt u ook interesse voor deelname of kent u iemand, die ook wel mee zou kunnen/willen doen: neem contact op met een van onze Vinkelse huisartsen, loop dinsdagmorgen even binnen voor kennismaking, neem contact op met de ouderenadviseur dhr. Jo van Lokven of neem met onze wijkwerker voor Vinkel Sonja Boerman, zij kan ook advies geven voor deelname.

 

Deelname is geheel vrijwillig met maar een kleine bijdrage van € 2,00 per week; deze bijdrage wordt benut voor een kopje koffie of thee en regelmatig iets lekkers. De huidige deelnemers en wij willen graag een gezellige groep houden, waar alles mag maar niets moet

 

Kijk ook hier op de website van Sint Jozefoord voor meer informatie over Sint Jozefoord.

 

Donderdag van 14.00 uur tot 16.30 uur Soos voor senioren (Vanwege de coronacrisis zijn de activiteiten tot nader bericht niet mogelijk)

In de recreatiezaal kunt u deze middag biljarten of kaarten. Aanmelden is niet nodig.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bovenstaande contactpersonen of één van de bestuursleden.

 

De Groeiring Zijlstraat 7    5382 KE Vinkel

Telefoonnummer: 073 – 5326347 (algemeen)

U kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen voor een afspraak of reservering

E-mailadres:                groeiringvinkel@gmail.com